Grensverleggend partnership met Duitse machinefabrikant

Egbèr Smits
Director

De vooraanstaande Duitse machinefabriek Alexanderwerk zocht een partner voor de levering van Gestellen (frames) en Hauben (machinekappen). Tijdens een pilot bewees SLB HIGHTECH direct zijn expertise door complexe samenstellingen met een hoge afwerkingsgraad te leveren. Het resultaat: een structurele samenwerking waarbij proactief en oplossingsgericht meedenken, solide projectmanagement en de ontwikkeling van doordachte prototypes centraal staan.

Na de geslaagde proefopdracht kreeg SLB HIGHTECH direct een nieuwe aanvraag voor de levering van 5 Gestellen en Hauben; inmiddels leveren we structureel 25 van deze frames en machinekappen per jaar, in series van 5. De Duitse fabrikant bouwt en levert machines voor de droge granulatie in de chemische en farmaceutische industrie. Hiervoor is een hoge afwerkingsgraad (vierde en vijfde niveau) van groot belang. 

Volledige regie over projecten

Als specialist in complex laswerk houden we dit productieonderdeel in eigen huis. Voor het verspanen, elektrolytisch polijsten en slijpen schakelen we bewust externe specialisten met de juiste expertise in om tot de beste productkwaliteit te komen. Wij voeren de volledige regie over het hele proces, zodat onze klant nergens omkijken naar heeft. Projectmanagement van a tot z, waarbij heldere communicatie, ketentransparantie en wederzijds vertrouwen de basis vormen.

Prototyping

De samenwerking met de Duitse fabrikant reikt nóg verder. Onze partner richt zich op de innovatie van huidige machineonderdelen en de ontwikkeling van nieuwe prototypes. Alexanderwerk maakt daarbij gebruik van de specialistische kennis die de engineers van SLB HIGHTECH in huis hebben. De lijnen zijn kort tijdens dit innovatieproces, waardoor we snel resultaat boeken bij uitdagende vraagstukken. 

De feiten op een rij

  • Partnership met Duitse fabrikant Alexanderwerk
  • Contractuele levering van Gestellen (frames) en Hauben (machinekappen): 25 per jaar, in series van 5
  • Complexe lassamenstelling
  • Hoge afwerkingsgraad: vierde en vijfde niveau, zowel elektrolytisch gepolijst als geslepen met RA-waarde < 0,8 mu.
  • Jaarlijks structurele uitbreiding van het leverpakket
  • Projectmanagement: planning, budgetbewaking, inkoop, werkvoorbereiding, uitbesteding bewerkingen (verspanen, elektrolytisch polijsten en slijpen), controle, nabewerking en expeditie
  • Prototyping, gericht op ultieme maakbaarheid en toepasbaarheid
  • Value engineering
  • Projectgrootte: in drie jaar gegroeid naar een omzet van 500.000 euro per jaar, met als gezamenlijk doel verder te groeien naar minimaal 1.000.000 euro per jaar.

Meet the author

Egbèr Smits
Director

Let's connect