Componenten op hoog niveau voor Conbit

Hein van de Wetering
Commercieel Manager

De realisatie van componenten van hooggelegeerde materialen die aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen is bij SLB HIGHTECH in vertrouwde handen. Dit is te danken aan onze zorgvuldig ingerichte processen en uiterste precisie in zowel engineering als verwerking. Opdrachtgevers zoals Conbit hechten veel waarde aan die zekerheid.

Conbit ontwerpt en installeert hoogwaardige stalen en aluminium constructies voor verschillende kritische industrieën en sectoren. Vanuit vestigingen in Nederland en Slowakije levert het bedrijf een essentiële bijdrage aan uitdagende projecten over de hele wereld. Bijvoorbeeld door het vervangen en reviseren van affakkelinstallaties in de on- en offshore petrochemische, olie- en gasindustrie.

Aluminium componenten voor hijsconstructie

Affakkelinstallaties worden ongeveer eens in de zes jaar gereviseerd. De grote hoogte van deze installaties maakt het demonteren en onderhouden ervan een uitdagende onderneming. Om dit proces te vereenvoudigen, produceert SLB HIGHTECH hoogwaardige aluminium componenten voor een praktische hijsconstructie, geheel volgens ontwerp van Conbit.

Een goedkope en effectieve oplossing

Om de veiligheid van mens en omgeving te waarborgen, zijn affakkelinstallaties van boorplatforms, (petro)chemische installaties en raffinaderijen vaak tientallen meters hoog. Voor revisiewerkzaamheden wordt vaak een hijskraan ingezet, maar dat is een
lastige en dure oplossing. Daarom kiest Conbit voor een aluminium hijsconstructie op maat. Deze oplossing is goedkoper én effectiever.

Kritische onderdelen die voldoen aan hoogste eisen

Vakmensen hijsen de losse onderdelen met een lier naar een platform op grote hoogte, waar ze de hijsconstructie in elkaar zetten. Juist daarom valt de materiaalkeus op aluminium. Dit is licht van gewicht en biedt toch de noodzakelijke sterkte en duurzaamheid. Hoewel er enkele
standaardelementen tussen zitten, bestaat het overgrote deel uit projectspecifieke kritische onderdelen die voldoen aan de hoogste eisen.

Veiligheid en kwaliteit

Vanwege de hoge kwaliteits- en veiligheidseisen van het eindproduct produceert SLB HIGHTECH de kritische componenten volgens de norm NEN-EN-ISO 3834-2. Alle materiaalcertificaten zijn beschikbaar en al onze processen zijn volledig beheersbaar en controleerbaar. Het laswerk wordt uitgevoerd door ASME-gecertificeerde lassers, en onderworpen aan een NDO-onderzoek. Met onze uitgekiende procesbeheersing en specialistische kennis maken we maatwerkopdrachten zoals deze tot een succes. 

De feiten op een rij

  • Opdrachtgever: Conbit
  • Aluminium onderdelen voor hijsconstructie
  • Detailengineering en productie
  • Lassen onder NEN-EN-ISO 3834-2
  • Uitgevoerd door ASME-gecertificeerde lassers
  • Compleet technisch constructiedossier met DNV appraisal, NDO-onderzoek, materiaalcertificaten, WPQ's, WPQR's, WPS, tekeningen, berekeningen en een risicomatrix

Ontmoet de auteur

Hein van de Wetering
Commercieel Manager

Let's connect