Historie SLB Hightech

Onze bijzondere staat van dienst.

Jarenlang opereerde SLB Hightech onder de vleugels van zusterbedrijf RVS NON FERRO als betrouwbare partner voor OEM’ers en first tier suppliers in hoogwaardige industrieën. In 2021 sloegen we onze eigen vleugels uit. Nu opereren we als een zelfstandige businessunit, met de focus op de halfgeleider- en farmaceutische industrie.

1962

Oprichting

Wim van Lieshout start een klein staalconstructiebedrijf. Zijn opdrachtgevers zijn in die eerste jaren vooral boeren uit de omgeving.

1978

Verhuizing

Het bedrijf verlaat de oude smederij en verhuist naar de Groenendal op het Udense bedrijventerrein.

1989

Egbèr in dienst

Egbèr Smits treedt in dienst, het is het begin van een mooie carrière: inmiddels is hij directeur/eigenaar van SLB Group.

1990

Werken met roestvaststaal

De vraag naar roestvaststaal neemt toe. Omdat dit los van koolstofstaal verwerkt moet worden, gaat het RVS-laswerk van start in een aparte hal.

1990

Oprichting RVS NON FERRO

De activiteiten worden ondergebracht in twee aparte bedrijven: Machinebouw Van Lieshout BV en RVS NON FERRO Wim van Lieshout BV.

1993

Egbèr bedrijfsleider RVS NON FERRO

Op 1 januari 1993 wordt Egbèr bedrijfsleider van RVS NON FERRO Wim van Lieshout. Op dat moment werken er vier mensen.

1995

RVS NON FERRO zelfstandig verder

Egbèr en zijn vrouw Jacqueline kopen RVS NON FERRO Wim van Lieshout en gaan los van Machinebouw Van Lieshout verder. Het plan is om voorlopig niet uit te breiden.

1996

Certificering NEN-EN-ISO 9001

RVS NON FERRO haalt glansrijk het certificaat NEN-EN-ISO 9001.

2003

Verhuizing en aanpassing van de naam

Ondanks het plan van 1995 telt de werkplaats inmiddels 20 medewerkers. Reden om te verhuizen naar een nieuw pand aan Koperslagerstraat 4. Hier gaat het bedrijf verder als RVS NON FERRO.

2006

Aan de slag voor luchtvaartindustrie

RVS NON FERRO wordt preferred supplier van Fokker Landing Gear en legt daarmee de basis voor meer werk in hoogwaardige industrieën.

2009

Overname RIJKERS Procestechnologie

SLB Group wil meer toegevoegde waarde bieden en koopt mede daarom RIJKERS Procestechnologie uit Veghel. Het aantal medewerkers groeit in één keer met twaalf.

2010

RIJKERS naar Uden

De collega’s van RIJKERS Procestechnologie verhuizen van Veghel naar Uden, waar een kantoorruimte is aangebouwd.

2011

Uitbreiding voorbewerkingshal

De groei van het bedrijf – tegen het economische klimaat in – vraagt om uitbreiding van de voorbewerkingshal.

2014

Nieuwe assemblagehal

De groei zet door, nog steeds in een ongunstig economisch klimaat. Er komt een nieuwe assemblagehal voor procesinstallaties en machines.

2016

Oprichting SLB Group

Er wordt een begin gemaakt met een nieuwe organisatiestructuur. De drie dochterondernemingen RVS NON FERRO, RIJKERS Procestechnologie en SLB Hightech krijgen daarin ieder een eigen focus.

2017

Nieuw ERP-systeem

Met het nieuwe ERP-systeem is de nieuwe organisatie definitief klaar voor de toekomst.

2016

Certificering NEN-EN-ISO 3834-2

Om opdrachtgevers kwaliteitszekerheid te geven, starten we met een certificeringstraject voor NEN-EN-ISO 3834. Beide certificeringen worden behaald.

2019

Second tier supplier ASML

SLB Hightech realiseerde in de jaren negentig al diverse producten voor ASML. Sinds dit jaar zijn we second tier supplier voor het hightechbedrijf.

2021

Uitgesproken ambities

SLB Group heeft stevige ambities en spreekt die ook uit. SLB Hightech wordt een zelfstandige businessunit, met als doel om te zorgen voor 20% procent van de omzet van SLB Group.