Historie SLB Hightech

Onze bijzondere staat van dienst.

Jarenlang opereerde SLB Hightech onder de vleugels van zusterbedrijf RVS NON FERRO als betrouwbare partner voor OEM’ers en first tier suppliers in hoogwaardige industrieën. In 2021 sloegen we onze eigen vleugels uit. Nu opereren we als een zelfstandige businessunit, met de focus op de halfgeleider- en farmaceutische industrie.

2011

Oprichting SLB Hightech

SLB Hightech wordt opgericht als uitbreiding van RNF, waardoor we ons verder specialiseren in hoogwaardig precisiewerk. Om dit te benadrukken en te onderscheiden van de activiteiten van RNF, wordt de business unit SLB Hightech opgericht

2012

Grote samenwerking luchtvaarttechniek

Een vooraanstaand bedrijf in de luchtvaartindustrie erkent de expertise van SLB Hightech in hoogwaardig en precisiewerk en gaat een samenwerking aan. Dit partnerschap richt zich op het leveren van hoogwaardige flying parts voor de defensie industrie.

2018

Uitbereiding lichte chemie

SLB Hightech breidt haar activiteiten uit naar de lichte chemische industrie, waar kwaliteit en precisie van essentieel belang zijn. We gaan een langdurige samenwerking aan met een klant, waarbij de nadruk ligt op hoogwaardige productieprocessen.

2020

Onderzoek strategische benadering

De snelle ontwikkelingen in de halfgeleidermarkt vereisen focus en investeringen om concurrerend te blijven. Met een strategische benadering onderzoeken we of deze sector de juiste keuze is voor onze toekomstige groei en ontwikkeling.

2022

Investeren in SLB Hightech

SLB Group besluit te investeren in SLB Hightech als strategische markt, gericht op de groeiende halfgeleidermarkt. Door het vergroten van interne expertise en het actief benaderen van potentiële klanten, willen we onze positie versterken. Investeringen omvatten onder andere de oprichting van een cleanroom en de aanstelling van een fulltime business developer.

2023

Focus hoogwaardige lassamenstellingen / Procedures, audits en verbeteringen

De markt vereist investering en toewijding, en daar gaan we ook voor! Met meer dan tien jaar ervaring in de markt zetten we ons in om aan de laatste richtlijnen en eisen van de klanten te voldoen. We optimaliseren het hightech werk en scherpen onze procedures aan om geaudit te kunnen worden door vooraanstaande klanten.

2024

Tijd voor de nieuwe generatie

SLB Group is bezig met de overname aan de 3e generatie. Om deze overgang soepel te laten verlopen, hebben we ons gericht op onze kernwaarden als familiebedrijf. Wat maakt ons uniek? Waar hechten we waarde aan? Hoe kan onze toekomst hierop worden gebouwd? De nieuwe directieleden worden intensief gecoacht ter voorbereiding op hun nieuwe rol.